Ühisrahastamine viib finantsvabaduseni

Lugemiseks kuluv aeg: 1.45 min

Nipp: Vajutades sinisele tekstile, suunatakse sind artiklite ja postituse juurde, kus on võimalik antud teema kohta põhjalikumalt lugeda.

Mõelda vaid, mis tunne see oleks, kui ei peaks mitte kunagi raha pärast muretsema. Ükski võlg ega järelmaks ei hoiaks sind öösel üleval. Vaataksid enda pangakonto saldot ilma südames oleva raskuseta. Soetaksid endale midagi kallima hinna eest ja saaksid sellest rõõmuda tunda mõtlemata, kui palju raha sul nüüd järele on jäänud. Kas ei kõla mitte hästi?

Seda nimetatakse finantsvabaduseks.

Uuringud näitavad, et see tagab suurema õnnetunde ning rahuolu elus toimuva üle, olenemata pangakonto tegelikust väärtusest. Aga kuidas seda saavutada?

Ühisrahastamine ja varaklassid

Eksperdid ütlevad, et üks parimaid strateegiaid finantsvabaduse ja -edukuse saavutamiseks on mitmekesistamine. See tähendab raha jaotamist mitme erineva varaklassi vahel.

Varaklassi all mõeldakse kindlat investeeringutüüpi. Näiteks aktsiad on ettevõtte omandiosalused. Investorile makstakse dividende, kui ettevõtte väärtus aktsiaturul suureneb. Kindlaksmääratud tuluinvesteeringud võimaldavad investoril anda organisatsioonile laenu intressimäära eest. Raha ekvivalendid, näiteks rahaturukontod, on hõlpsasti kättesaadavad ja eriti likviidsed.

Viimane varaklass sisaldab tarbekaupa ja kinnisvara. Need materiaalsed varad on inflatsiooni korral vähem haavatavad, kuid sageli keskmisele investorile raskesti kättesaadavad. Ühisrahastamine on seda kõike muutnud.

Mis on kinnisvara ühisrahastamine?

Mõistet ühisrahastus lahti seletada ei ole tegelikult keeruline, sest suure osa selle sisust ütleb ära juba nimi ise – ühisrahastus on viis projektide finantseerimiseks (rahastamiseks), mida iseloomustab see, et selleks vajaminev summa kogutakse enamasti suure hulga asjast huvitatud isikute abiga. Sel viisil on igaühel võimalik panustada vastavalt oma võimalustele, samas osaledes ühises, suuremas projektis.

Eelised teiste varaklassidega võrreldes:

Suurem valik

Ühisrahastamine võimaldab paigutada oma raha kinnisvarasse ilma, et peaks tasuma kümnetes tuhandetes sissemakseks. See tähendab juurdepääsu omanditüüpidele, nagu ärihoonetele ja keskmise suurusega korterelamutele, mis muidu võivad olla kättesaamatud.

Paindlikum

Investeerides ühisrahastamise kaudu kinnisvarasse saad luua just enda jaoks kohandatud portfelli, sest saad valida just neid projektid, mis vastavad sinu eesmärkidele.

Turvalisem

Viimaks, kuna kinnisvara kipub olema teiste varaklassidega võrreldes vähem volatiilne pakub see nii portfellis kui ka üldise netoväärtuse korral stabiilsust . See on finantsidega tegelemise juures rahu säilitamise nurgakiviks.

Eesmärk – Finantsvabadus!

Olenemata valitud investeerimistüübist võib üheks sinu eesmärgiks tõenäoliselt olla suurendada oma netoväärtust minimaalse pingutuse ja tähelepanuta. Nii võid ühisrahastamise korral lasta spetsialistidel tegeleda investeeringute logistilise poolega ja sina keskenduda oma varade kasvamise jälgimisele.

Iga uus investeerimisviis võib olla veel üks samm rahalistest muredest vabaks saamiseks. Kui sa ei ole varem mõelnud kinnisvarasse ühisrahastamisest, on nüüd viimane aeg end kurssi viia kuidas see aitab sind oma finantsvabaduse teekonnal edasi!

Ja kui endiselt mõtled, kas peaksid alustama Crowdestates investeerimisega, siis siin on 5 põhjust, miks seda teha:

  • teenustasud puuduvad,
  • minimaalse investeeringu suurus 100€,
  • kasuta meie järelturgu investeeringute müümiseks ja ostmiseks,
  • võid omada mitut investeerimiskontot ja investeerida ka ettevõtte alt,
  • seadista endale Autoinvest, mis sinu eest investeerib (nii ei pea muretsema, et jääd mõnest projektist ilma).

Head investeerimist! 🙂

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.