Ühisrahastusplatvormi 2019 kokkuvõte

{:ee}2019 kokkuvõte{:}{:en}2019 overview{:}

Lugemiseks kuluv aeg: 2 min.

Märkamatult on kätte jõunud 2019 aasta lõpp, mis tähendab seda, et aeg on vaadata möödunud aastale tagasi ning võtta see kokku ühe korraliku blogi postitusega, millest ei puudu ei statistika, uuendused ega ka investeerimisvõimalused.

Crowdestate ühisrahastusplatvorm numbrites

Peagi tähistame Crowdestate platvormi 6 aastast sünnipäeva! Selle aja jooksul on platvormile registreerinud 42 021 investorit kokku rahastatud 206 investeerimisvõumalust. Kaasatud on kapitali 83 797 051 euro ulatuses ning keskmine tulusus investoritele on 2019 aasta lõpuga 17.35% IRR aastas.
Siit pääsed ligi Crowdestate’i statistika lehele.

Möödunud aasta kvartalite kokkuvõte

I kvartal – esimese 3 kuu jooksul lisandus Crowdestate ühisrahastusplatvormile 21 uut investeerimisvõimalust. Projektidest toimus kokku 18 edukat väljumist, millest tehti investoritele väljamakseid kogusummas 6 344 889.3 EUR.
Loe lähemalt I Kvartali ülevaate kohta siit.

II kvartal – platvormile lisandus 24 uut investeerimisvõimalust ning toimus 12 edukat väljumist. Investoritele tehti väljamakseid 49 erinevast investeerimisvõimalusest kogusummas 5 466 666.12 EUR.
Loe lähemalt II Kvartali ülevaate kohta siit.

III kvartal – lisandus 25 uut investeerimisvõimalust. Tehtud investeeringutest toimus kokku 12 edukat väljumist ning investoritele tehti väljamakseid 54 erinevast investeerimisvõimalusest kogusummas
1 799 699.23 EUR.
Loe lähemalt III kvartali ülevaate kohta siit.

IV kvartal (27.12 seisuga) – platvormile lisanuds 20 uut investeerimisvõimalust, toimus 18 edukat väljumist projektist ning investoritele tehti väljamakseid 57 erinevast projektist kogusummas 1 991 479.41 EUR.
IV kvartali põhjalikum ülevaade tuleb jaanuar 2020.

Ühisrahastusplatvormi uuendused

Aasta jooksul on toimunud platvormil mitmeid uuendusi, eesmärgiga muuta investorite investeerimiskogemus nii mugavaks kui võimalik! 🙂

  • Hilinenud maksed – lisasime platvormile funktsiooni, mis näitab makset, mis on hilinenud 1-90 päeva kollasena ja 90+ päeva punasega.
    Lisaks sellele on nüüd statistika lehel alla laaditav hilinenud projektide nimekiri käesoleva kuu algusega.
    Statiska lehe leidad siit.
  • Uus graafik portfoolios – graafik toob põhjaliku ülevaate sinu portfellist – kuvatud on netoinvesteeringud, tulu, põhiosa, intress, osalus, oodatav tulu ning oodatav põhiosa ja intress.
  • Disaini muutused kodulehel – oleme muutnud Crowdestate platvormi stiilseks ja kasutajamugavaks uute visuaaldie ja valikuvõimaluste näol. Näiteks, igalühel on nüüd võimalus sorteerida investeerimisvõimalusi nii projektide ülevaates või ka järelturul. Oleme loonud uue enesetutvustuslehe “Meist lähemalt”, kus on lisaks muule välja toodud Crowdestate ajajoon asutamisest kuni tänaseni.
    Tutvu “Meist lähemalt” lehega siin.
    Lisaks sellele võib kodulehelt leida uue Hea Tava sertifikaatide lehe ning statistika lehelt investorite kaardi ja allalaaditava täieliku laenuraamatu.
  • Uus raport – Intresside ja saldoväljavõttele lisaks on nüüd võimalus alla laadida ka kasumiaruanne. Kasumiaruanne annab parema ülevaate teenitud tulust nagu intressid, viivised ja järelturu kapitalikasum, kulud, kogutulu (neto) ning raha sisse- ja väljakanne investeerimiskontole.
  • Määratlemata oodatav tulusus – Alates 2019 aastat septembrist oleme valikuliselt kehtestanud ajutisi tehingupiiranguid investeerimisvõimalustele, mille tänane staatus on oluliselt erinev Sponsorite poolt algselt avaldatud äriplaanist ning kus meil on alust arvata, et Sponsori poolt algselt avaldatud tagasimaksegraafik ei ole realistlik. 
    Loe lähemalt siit.

Investorid ja investeerimisvõimalused

2019 aasta on olnud edukas nii uute investorite kui ka projektide näol. Crowdestate investorite kogukond on kasvanud aasta jooksul üle 16 000 investori võrra, mis teeb kogu investorite arvuks 42 021! Oleme siiralt tänulikud kogu meeskonnaga, et investeerite koos meiega!

Polegi veel investor? Liitu Crowdestate investorkogukonnaga.

Lisaks investorite kasvamisele, oleme laiendanud ka turgu, kus aktiivselt tegutseme. Möödunud aasta laienesime Gruusiasse (loe Gruusia turu kohta lähemalt siit) ja Rumeeniasse (loe Rumeenia turu kohta lähemalt.)

Sellel aastal ületas Crowdestate rahastatud projektide arv 200 ning platvormil lisandus 90 uut investeerimisvõimalust nii Eestist, Lätist, Itaaliast ja Rumeeniast.

Tutvu investeerimisvõimalustega.

Problemaatilised investeerimisvõimalused
Nagu ikka, ei ole head ilma halvata, seega on mahtude kasvamisega suurenenud ka hilinenud maksete, määratlemata tootlusega või võlamenetluses olevate projektide arv:

Probleemsed projektid on kogu meeskonnal erilise tähelepanu all ning me töötame kollektiivselt selle nimel, et leida parim lahendus probleemidele.

Kõik hilinenud projektid on nüüdsest allalaaditavad meie Statistika lehel.

Ärge unustage, et Crowdestate on aktiivne sotsiaalmeedias. Meid leiab Facebook-ist, LinkedIn-is, Instagram-ist nüüdsest ka Twitter-ist! 🙂

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.