L. Koidula 32 investeerimisvõimaluse kokkuvõte

Lugemiseks kuluv aev: 1.10 min.

L. Koidula 32 investeerimisvõimaluse täis märkimiseks kulus täpselt 1 nädal!

Meie L. Koidula 32 projekt on meie esimene uuel tehnoloogilisel platvormil rahastatud kinnisvaraprojekt ning vaatamata üksikutele väikestele viperustele toimis kogu raha kaasamise protsess ootuspäraselt.

Meie eelnevate investeerimisvõimaluste ülikiire täitumise valguses võib 1 nädala pikkune raha kaasamise periood tunduda väga pikana, kuid tulenevalt kogu investeerimisprotsessi loogika muutumisest (investeerimiseks on vaja positiivse saldoga Crowdestate’i investeerimiskontot) on see meie hinnangul väga hea tulemus. Kuna oma investeerimiskontole raha lisamine võtab ka parimal juhul paar tundi aega (v.a. juhul, kui investori rahakonto on LHV Pangas), siis on ülilühikese kestvusega rahastuskampaaniate toimumise tõenäosus üsna madal.

L. Koidula 32 oli meie esimeseks tagatud investeerimisvõimaluseks, kus lisaks pikaajalise kogemuse ning hea silma ning käega arendusmeeskonnale on kaasatud raha tagatud L. Koidula 32 kinnistule seatava 1 järjekoha hüpoteegiga. Ka 10% suurune aastaintress on meie senimaani madalaima tulususega investeerimisvõimalus, kuid võttes arvesse esimese järjekoha hüpoteegi olemasolu, on selline tulusus meie hinnangul enam kui piisav ning me usume, et tulevikus võiks seda tüüpi investeerimisvõimaluste tulusus langeda viie kuni seitsme protsendini aastas.

Jätkame juba traditsiooniks saavat ülevaadet investeerimisvõimaluse rahastajate kohta ning usume, et see annab nii tänastele kui ka tulevastele rahastajatele väärtuslikku informatsiooni.

Alljärgnevalt leiate statistilist infot L. Koidula 32 investeerimisvõimaluse rahastamise tulemuste kohta!

Rahastajate arv ning investeeringu mediaanväärtus

Investeeringute suurused [EST]

L. Koidula 32 investeerimisvõimaluse rahastamisel osales rekordilised 250 rahastajat. Keskmisest suurema rahastajate arvu taga on harjumuspärasest pikem (1 nädal!) raha kaasamise periood ning eelnevate investeerimisvõimalustega võrreldes mõnevõrra langenud keskmised ja mediaanväärtuses.

L. Koidula 32 projekti mediaaninvesteeringu suuruseks oli 500 eurot ning keskmise investeeringu suuruseks 1660 eurot. Väikseimaks üksikuks investeeringuks oli jällegi 100 eurot, suurimaks aga 100 000 eurot.

Rahastajate geograafiline paiknemine

L. Koidula 32 geo

L. Koidula 32 investeerimisvõimaluse rahastamisel osalesid inimesed Eesti erinevatest paikadest, Leedust ja Rootsist.

Eraisikud vs ettevõtted

Eraisikud vs ettevõtted EUR [EST]

L. Koidula 32 investeerimisvõimaluses osalevatest Crowdestate’i liikmetest on 68,4% eraisikud (171) ning 31,6% ettevõtted (79). Samas rahastasid ettevõtted 57,3% (237 650 eurot) ning eraisikud 42,7% (177 350 eurot) L. Koidula 32 investeerimisvõimalusest.

Ettevõttena investeerimine annab rahastajale võimaluse oma tulumaksukohustust edasi lükata ning seeläbi muidu tulumaksuks kuluv raha samuti enda kasuks tööle panna.

Mehed vs naised

Naised vs mehed EUR [EST]

66,4% investeerimisvõimaluses osalenud Crowdestate’i liikmetest on mehed (166) ning 33,6% naised (84).

Mediaansuurused [EST]

Rahalises vääringus moodustab meeste osakaal 80,9% (335 650 eurot) koguinvesteeringust ning naiste rahaliste panuste osakaal 19,1% (79 350 eurot) koguinvesteeringust.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.