Miks me tulime välja tagatud investeerimisprojektiga Kadriorus?

Lugemiseks kuluv aeg: 1 min.

Crowdestate investoritele on alates novembri lõpust avatud kapitali kaasamise projekt aadressil L. Koidula 32. Vähem on aga tähelepanu juhitud asjaolule, et investorite huvide kaitseks on investeeringud tagatud 1. järjekoha hüpoteegiga nimetatud kinnistule.

Mida tähendab “projekti tagamine”? Sisuliselt seda, et Crowdestate tütarettevõte Crowdestate Collateral Agent OÜ kasuks vormistatakse enne kapitali üleandmist projekti arendajale nimetatud objekti koormav tagatis ehk hüpoteek. Lepingu tingimused näevad ette, et kui projekti planeeritud rahavoog investoritele ei peaks realiseeruma algselt lubatud kujul, siis on tagatisagendil õigus kinnistu müüki panna ning seekaudu investorite rahapaigutused kompenseerida.

Investeerimisprojekti disainimisel lähtusime lihtsast loogikast, et risk ja tulu peavad olema ka antud projekti puhul mõistlikult paigas – see tähendab seda, et kinnisvarahüpoteegiga tagatud rahapaigutusvõimalus ei saa olla planeeritud tootluse mõttes kõrgem, kui tagamata ja kõrgema riski/tulu ootusega projekt. Sellest lähtuvalt ka 10% aastatootluse prognoos käimasolevale investeerimiskampaaniale.

Kellele selline toode sobib? Põhimõtteliselt sobib see toode konservatiivsemale ja miks ka mitte – eakamale investorile, kelle eesmärgiks ei ole kiire rahakasv, vaid mõõdukas kapitali kasv. Samas – mõistlike alternatiivide puudumisel võiks olla see toode huvitav ka neile Crowdestate investoritele, kelle jaoks on tegemist alles esimese rahapaigutamisega kinnisvarariskiga investeerimistoodetesse.

Head ühisrahastamist soovides,

Märt Meerits
Associate, Crowdestate OÜ

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.