Crowdestate riskireiting

{:ee}Riskihinnangu tabel{:}{:en}Risk rating table{:}

Lugemiseks kuluv aeg: 3 min

Erinevatesse Crowdestate investeerimisvõimalustesse investeerides oled kindlasti täheldanud Crowdestate reitingut SWOT analüüsi all. Selles postituses seletame põhjalikumalt lahti, mida erinevad näitajad Crowdestate reitingus tähendavad, et oleks edaspidi lihtsam aru saada.

Kõige parem on Crowdestate reitingut seletada läbi näite seega seletame näitajaid Itaalia projekti Cohousing Chiaravallele toetudes: https://crowdestate.eu/et/opportunity/cohousing

Crowdestate’i reitingul olev number A1 tähendab, et tegu on väga turvalise investeeringuga, ja C5 tähendab, et tegu on väga riskantse investeeringuga. Cohousingu projekt on täpselt keskel – B2:

1. Crowdestate’ist eespool olev kapital

Kapital, mis makstakse tagasi enne ühisrahastuslaenu (tavaliselt on kõige prioriteetsem pangalaen). Vaata kapitalistruktuuri.

2. Crowdestate’iga samal järjekohal olev kapital

Kapital, mis makstakse koos või peale ühisrahastuslaenu (tavaliselt makstakse Sponsorite omakapital viimasena). Vaata kapitalistruktuuri.

Arvutused põhinevad projekti kogumaksumusel:

Kapital eespool Crowdestate laenust = 5M / 14M = 36%

Kapital, mis makstakse koos või peale Crowdestate laenu = 8M / 14M = 57%

3. Asukoht

Projekt asub Milaanos (peamine Itaalia n-ö ärilinn) hetkel rekonstrueeritavas piirkonnas, mõne kilomeetri kaugusel kesklinnast. Sellepärast on asukoht ka keskmine.

4. Rahavoog

Ehitusega alles alustati, mis tähendab, et see ei tekita hetkel positiivset rahavoogu ja on seetõttu ka vakantne.

5. Arendusfaas

Sponsor on juba ehitusetapiga alustanud, aga kõik on veel algfaasis.

6. Meeskonna kogemus

Väga hästi tuntud kinnisvaraarendaja, kellel on tõestatud kogemus üle 20 aasta ja kelle tööde portfelli kuuluvad mitmed Milaano ja teiste Itaalia linnade arendatud projektid.

7. Isiklik käendus

Sponsorite isiklik käendus summas 350 000 eur.

8. Hüpoteek

Hüpoteeki pole. Crowdestate omab 25% ettevõtte osakutest.

VÄIKE MEELESPEA

Eelpool toodud reiting väljendab Crowdestate’i subjektiivset hinnangut investeerimisvõimaluse riskiastmele. Crowdestate’i reiting ei võta arvesse iga üksiku investori riskitaluvust ning ei asenda investori hoolsuskohustust oma investeerimisotsuste tegemisel, samuti ei ole Crowdestate’i poolt antud reitingul seost rahvusvaheliste reitinguagentuuride poolt antavate reitingute või nende andmise aluseks oleva metoodikaga.

Crowdestate’i reiting väljendab investeerimisvõimaluse koondriskiastet, summeerides investeerimisvõimaluse erinevatele parameetritele antud kvalitatiivseid ja kvantitatiivseid hinnanguid. Muuhulgas arvestab reiting investeerimisvõimaluse kapitalistruktuuri, finantsvõimendust, projekti asukohta, projekti staadiumit, rahavoogu, projekti meeskonna kvaliteeti ja kogemust ning tagatiste ja/või käenduste olemasolu.

Valmis investeerima? https://crowdestate.eu/et/home

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.