Populaarsed investeerimisblogid

{:ee}Blogimise illustratsioon{:}{:en}Blogging illustration{:}

Lugemiseks kuluv aeg: 3 min.

Ühisrahastusse investeerimine võib tunduda kui üksik teekond – uus projekt tuleb välja, istud arvuti taha, tutvud ja vajutades nuppu “investeeri ei ole kellegagi investeerimisekstaasi jagada. Reaalsus on see, et lisaks sinule tunnevad sama moodi veel tuhanded investorid. Õnneks on mõned meist otsustanud jagada oma investeerimisteekonda investeerimisblogi näol. Investeerimisblogi annab hea ülevaate, mida investor mõtleb ning milliseid vigu on investeerimisteekonnal tehtud. Vahet pole, kas oled alles alustav investor või juba kogenud – investeerimisblogid sobivad kõigile. Siin on ülevaade meie lemmikutest finantsblogidest:

Eestikeelsed blogid

Rahakratt – Eesti kõige huumoririkkam finantsblogi. Rahakratt on blogi autori pseudonüüm, kelle silmade läbi jagab ta oma teekonda finantsvabaduseni. Rahakratt alustas kirjutamist 2015 aasta suvel, mil ta seadis üles ka tuleviku eesmärgid. Mõned neist on tänaseks täitunud, mõned mitte. Blogist leiab nii ideid, kui ka juhiseid, kuidas raha enda eest teenima panna. Siiski rõhutab ta, et ei ole finantsnõustaja, ning ei oma vastavat haridust.

Kristiinvesteerib – Blogi autoriks on 29-aastane Kristi Saare, kelle investeerimishuvi  sai alguse juba keskkoolis. Investeerimist alustas ta nullist 2011 aastal ning pole siiani alla andud. Kristi blogi missiooniks on eestlaste finantstarkuse arendamine läbi oma kogemuste ning inspireerida teisi rahaasjade üle kontrolli võtma. Tema blogist leiabki huvitavaid finantsilisi teemasi, alustades kinnisvara üürimisest ning lõpetades aktsiatega. Lisaks blogile, teeb Kristi ka koos Rahapuu blogi autori Tauriga Podcasti Investeerimisraadio.

Rahapuu – Rahapuu blogi autoriks on Tauri, kes kirjutab vahelduva eduga alates 2013 aastast.  Rahaga seotud teemad on teda järjepidevalt juba 8 aastat huvitanud. Tauri blogis on läbivateks teemadeks investeerimine, säästmine ja ühisrahastus. Rahapuu blogist leiab eelkõige mõtteviisi ja suhtumist, kuidas ennast arendada ja liikuda finantsilise vabaduse suunas. Tauri nimetab seda seikluseks ning loodab, et nii tema kui ka blogi lugejad õpivad selle käigus palju. Lisaks blogile, teeb Tauri ka finantsblogija Kristi Saarega Podcasti nimega Investeerimisraadio.

Financer – Financer.com on rahvusvaheline majandustemaatiline info-ja võrdlusportaal, mille eesmärk on anda ülevaadet erinevatest finantsteenustest. Financerit võib nimetada kui rahateemaline entsüklopeedia. Sellel lehel saab võrrelda erinevaid laene ja finantsteenuseid nagu näiteks väikelaenud ja kinnisvaralaenud. Lisaks sellele leiab Financer-i lehelt erinevaid postitusi raha säästmise, ühisrahastuse ning aktsiate kohta. Eesmärgiks aidata inimestel leida kõige soodsam laen või kasulikeim hoiukonto. 

Inglisekeelsed blogid

P2P-Millionaire – Blogi, mida haldavad Sterling ja Scrappy, kaks parimat sõpra teekonnal finantsvabaduseni. Sterling on juba 1,2 miljoni euro suuruse portfelliga rahaliselt sõltumatu ning Scrappy alles avastab ning õpib investeerimist. Lisaks P2P investeerimisuudistele, ülevaadetele ja pakkumistele viivad blogijad läbi ka “10 K” klubi – eksperiment 26+ Euroopa P2P-platvormi tootluse jälgimiseks, investeerides 10 000 eurot igale platvormile. Kõik investeerimisstrateegiad ja autoinvesteeringute seaded on avaldatud lugejatele, et nad saaksid järgida ausat P2P-platvormide hinnangut antud Sterlingu ja Scrappy poolt!

FinanciallyFree – Blogi, mille on kirjutanud tavaline 39-aastane 3 lapsega pereisa, kes töötab IT-alal, ning kellel on soov jõuda finantsvabaduseni läbi ühisrahastus platvormide ja kinnisvara investeerigute. Veebipõhiseid investeerimisvõimalusi kuvatakse kõikjal, kuid milliseid saite saab usaldada ja millised pakuvad riski eest suurimat tulu?
Selles blogis näitab autor täpselt, millesse investeerib ja kui palju teenib. Võtme sõnaks on täielik läbipaistvus. Ta alustas investeerimist 2015. aasta augustis ja saavutas oma esimese eesmärgi – teenida 3 000 eurot kuus – 2019. aasta juulis.
Tema meelest võib õige mõtteviisiga rahalise vabaduseni jõuda kümne aasta jooksul. Kirg, usk ja püsivus on peamised.

ExploreP2P – Aitab investoritel leida parimad P2P investeerimisplatvormid nii Suurbritannias kui Euroopas. Nende võrdlustabelid loetlevad kõiki võimalusi ja soovitusi kategooriate kaupa. Nad avaldavad regulaarselt artikleid, mis aitavad investoritel valida parimaid saadaolevaid P2P-laene ja vältida varjatud riske. Sait pakub ka üksikasjalikke ülevaateid, platvormide hinnanguid ning avaldab kõiki uuemaid registreerumisboonuseid.

Marcoschwartz – Marco asus kinnisvarasse investeerima juba 2010. aastal, kuid tema teele sattusid kiiresti mitmed takistused: üürnikud, kes ei maksnud renti või kahjustasid tema kinnistuid, kõrged haldustasud ja asjaolu, et ta pidi alati kohal olema kui vaja tegeleda juriidiliste küsimustega. Ta uuris palju alternatiive ja avastas 2014. aastal kinnisvara ühisrahastuse, mis võimaldas tal kinnisvarasse investeerida ilma igasuguse vaevata, mis klassikalise kinnisvarainvesteerimisega kaasneb. Marco tegi vigu – eriti platvormide valimisel -, kuid tänaseks on ta saavutanud kindla kinnisvara ühisrahastuse portfelli, mis teenib suurema osa tema investeerimistulust. Ja just sellepärast otsustas ta alustada blogiga, et aidata teistel ühisrahastuse abil edu saavutada koos praktiliste nõuannete ja platvormide ülevaadetega, et kõik saaksid luua kindla portfelli, mis teenib passiivset tulu.

Kõikidest Eestis olevatest finantsblogidest saab hea ülevaate minnes lehele Rahajutud.ee. 🙂

6 comments

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.