PlusPlus Capital kaasab Crowdestate kaasabil täiendavaid vahendeid

Lugemiseks kuluv aeg: 1 min.

Eesti üks suurimaid võlanõuete ostjaid PlusPlus Capital AS kaasab Crowdestate kaasabil täiendavaid vahendeid.

Crowdestate avas täna uue investeerimisvõimaluse, kus Eesti üks suurimaid võlanõuete ostjaid PlusPlus Capital (PPC) kaasab 0,6 MEUR vahendeid järgmise nõuete portfelli soetamiseks Leedus tegutsevast kommertspangast. Investeeringu tähtaeg on 2 aastat, pakutav tootlus on 13% aastas ning investeering on tagatud soetatavate nõuetega.

Koostöös PPC-ga oleme tehingu struktureerinud tehingu viisil, kus Crowdestate investori positsioon oleks võimalikult mugav ning võrreldav PPC teiste rahastajatega. Crowdestate’i investorite poolt tehtavad investeeringud tagatakse läbi Crowdestate’i tagatisagendi, selleks sõlmitakse enne laenu PPC-le väljastamist PPC-ga vastav nõudeõiguste pandileping. Kuigi PPC on finantsiliselt tugev ja maksevõimeline ettevõte, on selline tagatise seadmine vajalik olukorraks, kus maksevõimetuse korral oleks võimalik tagatisagendil nõuete portfell PPC-lt üle võtta. PPC maksevõimetuse korral oleks tagatisagendil (Crowdestate Collateral Agent OÜ) nõuete portfell edasi müüa või äärmisel juhul ise nõuded kokku koguda ning tehtud investeeringud investoritele tagastada.

PPC on olnud nõuete soetamisel seni väga edukas, omandades nõuded sageli kuni 60% suuruse allhindlusega nõuete nominaalväärtusest. Peale nõuete portfelli soetamist restruktureerib PPC nõuded ning senise kogemuse põhjal on tehtud ost võimalik tagasi saada kahe- kuni kolmekordselt. Usume, et PPC äritegevuse rahastamine on Crowdestate’i investoritele hea ja huvitav võimalus saada osa ühe eduka Eesti ettevõtte kasvuloost.

Crowdestate investorite investeeringu piisavalt tagatuse üle teostame ka jooksvalt kontrolli. Muuhulgas monitoorime, et PPC soetatud portfellis oleks kogunõue klientide vastu vähemalt 200%. Selle proportsiooni muutudes peab PPC tegema laenu põhiosa tagasimakse ja tagastama investoritele osa rahast viisil, et suhtarv vastavalt lepingule säiliks.

PPC on nõuete soetamise hetkel hästi kapitaliseeritud, kuid ilmselt ka järgmiste portfellide soetamisel kasutatakse võõrvahendeid. Et ettevõtte omakapitali tase püsiks tugev, oleme üheks tingimuseks PPC-le seadnud, et ettevõte hoiaks 40% omakapitali määra kogu laenuperioodi jooksul.

Investeeringu tähtaeg on 2 aastat, perioodi jooksul makstakse investorile kvartaalset intressi nii, et investor saab juba laekuvast intressitulust uusi investeeringuid teha. Ettevõte tasub intresse nii jooksvast rahavoost kui ka soetatavast portfellist laekuvatest intressi -ja põhiosa maksetest.

Crowdestate kaudu on investoritel ka edaspidi võimalik investeerida erinevate profiiliga erinevates tööstusharudes ja sektorites tegutsevatesse ettevõtetesse. Soovime anda investoritele võimaluse oma portfelli erinevate sektorite, investeeringu tüüpide, tähtaegade ja muude parameetrite alusel hajutada.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.