Heina 5 investeerimisvõimaluse kokkuvõte

Lugemisele kuluv aeg: 1.20 min.

Heina 5 investeerimisvõimalus täitus loetud minutitega!

Heina 5 investeerimisvõimalus püstitas täismärkimise kiiruse osas uue rekordi. Kui meie eelneva, Toompuiestee 13 investeerimisvõimaluse täitumiseks kulus umbes 5 tundi, siis Heina 5 investeerimisvõimalus täitus vaid loetud minutite jooksul!

Testimaks oma infosüsteemi töökindlust, avasime investeerimisvõimaluse paar korda mõne minutiks enne ametlikult teatatud avamisaega ning esimesed valvel olnud investeerimishuvilised jõudsid nendel hetkedel ka oma investeerimistaotlused edastada. Kell 14:00 – 14:04 kestnud investeerimistaotluste esitamisel proovis ligi paarsada huvilist ühel ning samal ajal oma taotlusi esitada ning meie infosüsteem võttis ülekoormuse tõttu vastu lubatust mõnevõrra rohkem soove. Käsitlesime laekunud investeerimistaotlusi lepingunumbrite järjekorras ning lõpptulemuseks jäi 87 osalist ning 88 laenulepingut. Järjekordselt oli heameel näha investeerimisvõimaluses osalemas ka Endover Kinnisvara töötajaid.

Esmakordselt meie tegevuse jooksul otsustasime avalikustada investeeringu info eelnevaks tutvumiseks enne investeerimistaotluste vastuvõtmise algust. Suur külastajate arv, pikk tutvumisaeg kampaanialehel ning märkimisväärne number lisatud dokumentide alla laadimisi annavad meile märku, et investeerimisvõimaluse eelnev avamine võib olla otstarbekas ka tulevikus, andes huvilisele piisavalt aega investeerimisvõimaluse materjalidega tutvumiseks ilma, et peaks tundma muret investeerimisvõimaluse kiire täitumise pärast.

Jätkame juba traditsiooniks saavat ülevaadet investeerimisvõimaluse rahastajate kohta ning usume, et see annab nii tänastele kui ka tulevastele rahastajatele väärtuslikku informatsiooni.

Alljärgnevalt leiate infot Heina 5 investeerimisvõimaluse rahastamise kohta!

Väiksem rahastajate arv ning investeeringu mediaanväärtuse kasv

Heian 5 - mediaaninvesteeringudHeina 5 investeerimisvõimaluse rahastamisel osales kokku 87 rahastajat. Tavapärasest mõnevõrra väiksema rahastajate arvu taga on investeerimisvõimaluse väiksem maht ning kasvanud keskmise investeeringu suurus.

Heina 5 projekti mediaaninvesteeringu suurus oli veidi kui meie eelmise, Toompuiestee 13 projekti vastav näitaja, kuid ületas oma 750 euroga selgelt eelnevate korterelamute arendusprojektide mediaaninvesteeringuid.

Keskmise investeeringu suuruseks oli 2.386 eurot. Väikseimaks üksikuks investeeringuks oli jällegi 100 eurot, suurimaks aga 20.000 eurot.

Rahastajate geograafiline paiknemine

Heina 5 - osalejate kaartSarnaselt meie eelmistele investeerimisvõimalustele osalesid Heina 5 investeerimisvõimaluse rahastamisel inimesed Eesti erinevatest piirkondadest. Seekord on valdav osa rahastajatest pärit Tallinnast, mujal elavad investorid ei jõudnud ilmselt projekti kiirest täitumisest tulenevalt osalema.

Eraisikud vs ettevõtted

Heina 5 - Investeeringute osakaal - firmad ja eraisikud64% Heina 5 investeerimisvõimaluses osalevatest Crowdestate’i liikmetest on eraisikud (56) ning 36% ettevõtted (32). Samas rahastasid ettevõtted 62% (129.300 eurot) ning eraisikud 38% (80.700 eurot) Heina 5 investeerimisvõimalusest. Ettevõttena investeerimine annab rahastajale võimaluse oma tulumaksukohustust edasi lükata ning seeläbi muidu tulumaksuks kuluv raha samuti enda kasuks tööle panna.

Mehed vs naised

Toompuiestee 13 - mehed vs naised57% Heina 5 investeerimisvõimaluses osalenud Crowdestate’i liikmetest on mehed (50) ning 43% naised (38). Rahalises vääringus moodustab meeste osakaal 71% koguinvesteeringust ning naiste rahaliste panuste osakaal 29% koguinvesteeringust.

.

.

.

.

Heina 5 - investeeringute mediaansuurusedKui siiani on kõikide eelnevate projektide meeste poolt tehtud investeeringute mediaansummad naiste vastavast näitajast suuremad, siis seekord on naiste poolt tehtud investeeringute mediaansumma (850 eurot)  meeste omast (650 eurot) märkimisväärselt kõrgem.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.