8 soovitust kinnisvarasse investeerimisel 2019-aastal

Lugemiseks kuluv aeg: 5 min.

Nipp: Vajutades sinisele tekstile, suunatakse sind artiklite ja postituse juurde, kus on võimalik antud teema kohta põhjalikumalt lugeda.

Kunagi ei ole hilja kinnisvarasse investeerida. Tegelikult on see üks parimaid viise passiivse sissetuleku loomiseks ja see võib olla kasulik vara kõigile, kes soovivad oma pikaajalist jõukust kasvatada. Kuigi kinnisvara võib olla raha investeerimiseks üks tulusamaid valikuid, on kinnisvaraturg keeruline ja ettearvamatu.

Oluline on teada, mida teed, enne kui oma raha kinnisvaraprojekti paigutad. Teadmistes tuleb kindel olla ja oma kaarte tuleb õigesti mängida. Valede valikute korral võib kinnisvara väärtuse kasv aeglustuda või hullemal juhul langeda.

Kui aga oled turuga tutvunud, lugenud parimatest tavadest ning teed kiireid ja teadlikke otsuseid oma järgmise kinnisvarainvesteeringu kohta, võid tabada kullasoont. Toome mõned näpunäited, mis aitavad sul 2019. aastal kinnisvarasse investeerimisel suurt kasumit teenida.

Tunne maksusüsteemi 

US Reeb

See on lihtne, kuid oluline esimene samm. Enne mis tahes kinnisvarasse investeerimist on oluline tunda kohalikku maksusüsteemi. See hõlmab makse, mida pead tulevikus tasuma hakkama, ning maksusoodustusi ja maksutagastusi, mis investeeritavale kinnisvarale kohalduvad. Parim viis sellest ülevaate saamiseks on konsulteerida elukutselise raamatupidajaga. Ta aitab sul maksukulusid vähendada ja su järgmiselt (või esimeselt) kinnisvarainvesteeringult teenitavat kasumit suurendada.

Lugege kinnisvaratehnoloogia (proptech) kohta

Forbes

Kinnisvaratehnoloogiaettevõtted kogu maailmas loovad kinnisvarainvestoritele põnevaid uusi võimalusi, mis lõhuvad traditsioone ja suurendavad võimalusi, kuidas investeeringutest kasu saada.

Partnervõrgul (P2P) põhinevad rentimisplatvormid, nagu AirBnB, on saanud väga populaarseks, kuid silma tuleks peal hoida ka kasvavatel idufirmadel, näiteks ettevõttel RealtyReturns, mis võimaldab piiriüleseid tehinguid krüptorahaga sooritada, või meie oma ühisrahastusplatvormil Crowdestate, mis muudab kinnisvarainvesteeringute rahastamise lihtsaks – investeerimiseks ei pea olema miljonär. Soovid rohkem teada? Alustuseks tutvu meie korduma kippuvate küsimustega.

Investeeri võimalusterohketesse aladesse

US News

ZRicks

Hinnad muutuvad tänapäeval kiiresti, ja asukohtade väärtus, millest investorid alles aasta eest eemale hoidsid, võib vaid mõne hetkega kahekordistuda. Seetõttu tuleb teistest sammu võrra ees püsida ja otsida järgmist võimalust. Tee kodutööd, jälgi arengutendentse ja ürita ennustada, millisest linnast (või linnaosast) saab järgmine suur hitt. Kaval ja hästi ajastatud investeering paljutõotavas asukohas võib olla väga kasumlik.

Tähtis on ruumikorraldus, mitte suurus

ZRicks

Kui kinnisvarahinnad tõusevad ja linnad muutuvad rahvarohkemaks, otsivad inimesed üha väiksemaid ja taskukohasemaid pindu. Menukas asukohas kinnisvara leidmine tekitab raskusi? Keskendu kinnisvara valides sellele, kui avara tunde koht tekitab, mitte sellele, kui palju seal tegelikult ruumi on. Kui otsid kinnisvara endale või välja üürimiseks, võib mõni väiksem, kuid läbimõelduma ruumikorraldusega pind osutuda parimaks valikuks.

Keskendu esimese kodu ostjatele

Forbes

Intressimäärad tõusevad ning kuna eelmise põlvkonna kinnisvaraomanikud hakkavad turult lahkuma, investeerivad kinnisvara juba omavad inimesed vähem kui varasematel aastatel. Noorema põlvkonna inimestel on oma esimese kodu soetamiseks üha rohkem raha. Soovitame tähelepanu pöörata madalama hinnaklassi majadele, korteritele ja muule seesugusele kinnisvarale, sest 2019. aastal on nende järele arvatavasti suur nõudlus.

Ära satu kinnisvara ülesvuntsimisega hoogu

Rooftstock

Ostetud elamu kordategemine võib olla hea viis investeeringu tasuvuse tõstmiseks, kuid sellega tuleb olla ettevaatlik. Kui remonditööd ei ole piisavalt läbimõeldud, võivad need väga kulukaks kujuneda. Meie nõuanne: ära mine liiale. Tagasihoidliku asukohaga kinnisvara puhul ei ole vaja luksuslikku viimistlust ega tippklassi seadmeid, et see müüks. Oluline on tunda turgu ning leida hea hinna ja kvaliteedi suhe.

Tutvu üüripinnaks mõeldud arendustega

US News

Kui sa soovid, et kinnisvarainvesteering ei hõlmaks ulatuslikke renoveerimistöid, siis üks levinud variant on üüripinnaks mõeldud arendused. Üüripinnaks loodud arendused on populaarsed Y-põlvkonna seas, kes otsivad taskukohast kinnisvara, ja vanema põlvkonna inimeste seas, kes soovivad kulutusi vähendada. Uusarenduste puhul ei pea muretsema ka ehituskulude ega ootamatute ülalpidamiskulude pärast. Sellised üüripinnad pakuvad kõiki korteri mugavusi ja kodutunnet. Seda sorti kinnisvara pakub suurepäraseid võimalusi seiklushimulisemale investorile, kes soovib panustada linnapiirkondadele, kus ühepereüüripindadele on alati suur nõudlus.

Tunne turgu

Forbes

Meie viimane nõuanne kehtib olenemata aastast ja seda tasub meeles pidada iga kinnisvarainvesteeringu puhul: peab olema ülevaade turu hetkeseisust ja hea ettekujutus selle tulevikusuundadest. See eeldab vaeva ja pühendumist ning kõigi kättesaadavate andmete uurimist. Uuri erinevate linnaosade, ehituskulude, arengusuundade ja intressimäärade kohta. Mõtle ka oma kinnisvara tuleviku turuväärtusele. Kõigeks selleks aja leidmine enne investeerimist säästab pikas perspektiivis aega, raha ja peavalu.

Loe lähemalt: Eesti kinnisvaraturg 2019 aastal.

1 comment

  1. Danke für die Erklärung, dass es nie zu spät ist, in Immobilien zu investieren. Ich habe einen Freund, der sich für die Vermietung von Gewerbeimmobilien interessiert. Es könnte für ihn von Vorteil sein, ebenfalls in Immobilien zu investieren, deshalb werde ich diesen Artikel mit meinem Freund teilen.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.