8 viga, mida investorid teevad ja kuidas neid vältida

Lugemiseks kuluv aeg: 1.20 min

Nipp: Vajutades sinisele tekstile, suunatakse sind artiklite ja postituse juurde, kus on võimalik antud teema kohta põhjalikumalt lugeda.

Graystone’i investeerimisgrupp määratleb kinnisvarainvesteeringut kui “kinnisvara ostmine, omandiõigus, juhtimine, rentimine ja/või müük kasumi eesmärgil”. Sellest on kujunenud populaarne viis, kuidas teenida sissetulekut viimastel aastakümnetel, välja arvatud 2008. aasta finantskriisi perioodil USA-s.

Investeerimine kinnisvarasse võib olla vägagi tulus, samas ka riskantne. Kui te ei tea, mida teete või olete hooletud, on rahalised probleemid kerged tulema. Inimesed on sattunud halvasti tehtud investeeringute tõttu isegi pankrotti.

Sellise olukorra vältimiseks võtame ette kaheksa enamlevinud viga, mida tehakse kinnisvarasse investeerides ja kuidas nendest hoiduda.

8 põhilist kinnisvarasse investeerimisega seotud viga

Raha üleliigne kulutamine raamatutele, koolitustele ja teistele sarnastele ettevõtmistele, kus saadud teadmised ei leia rakendust.

Kui varasem kogemus kui ka teadmistepagas puudub, siis on kohustuslik end antud valdkonnaga (kinnivarasse investeerimine) kurssi viia. Tee selgeks kuidas n-ö mängu siseneda ja väljuda, parimad viisid kinnisvara ostmiseks ja müümiseks ning milliseid ressursse ja kanaleid kasutades oleks kõige tulutoovam investeerida. Küll aga, selleks, et targalt investeerida, tuleb olla haritud investor seega vali hoolikalt mil viisil ja kus kohast enda teadmisi koguma hakkad. Soeta, mis tarvis ja RAKENDA seda ka päriselus. Pole mõtet osta uus raamat või võtta osa järjekordsest koolitusest, sest eelmisest tüdinesid ära.

Kiirelt alustamine ilma põhitõdede selgeks tegemiseta.

See on suuresti seotud esimese punktiga: haridus on möödapääsmatu. Sa ei taha ju kulutada rohkem raha kinnisvarale, mis sulle vähem tagasi toob, või halva turuolukorra tõttu tasuda hüpteeki rahaga, mida sul ei pruugi olemas olla.

Soetad ühe esimestest turul olevatest pakkumistest VÕI ootad liiga kaua ostu sooritamisega.

Ei tasu osta kohe esimest turul olevat kinnisvarapakkumist ilma, et seda eelnevalt ei võrdle samasse piirkonda jäävate teiste pakkumistega. See lihtsutab arusaamist, kas tegu on tõesti nii hea tehinguga, kui sulle tundub. Vaata ringi erinevates linnaosades, hinda turgu ja kinnistu väärtust ning veendu, et selles ringkonnas üüritakse kortereid. Teisalt ära lase minna võimaluse, mille puhul sa oled teadlik, et tegu oleks hea ostuga, aga sa pole seda sooritanud kuna ootad veel paremat pakkumist.

Uskumus, et sa pead olema rikas, et investeerida kinnisvarasse.

Kuigi varade ostmiseks on vaja mõningast kapitali, ei pea sa kinnisvara maailmas alustamiseks olema ropult rikas. Sageli võetakse kinnisvara ostmiseks laenu, mida hakatakse tasuma igakuise üüritulu kaudu. Renditulu kaudu on võimalik tasuda ka kinnistuga seotud hooldustasusid. Samuti on olemas mitu ühisrahastusplatvormi, mida võimaldavad investeerida kinnisvarasse väiksemate summadega (näiteks Crowdestate).

Hoitakse kinnisvarast liiga tugevalt kahe käega kinni.

Kui teie eesmärgiks on vara arendamine ja/või edasimüümine, siis ei ole kasulik valmis kinnistust liiga pikalt kinni hoida või pikaajalisi üürnikke hankida kuna te peate need mõlemad jätma lõpuks selja taha, teiste investeeringute tegemise tõttu.

Soovitakse osta mitte turul olevaid kinnistuid.

Finantslogi Bigger Pockets sõnul võib teenida head kasumit soetades turuväliseid kinnistuid, mis asuvad head naabruskonnas ja kus on potentsiaali edaspidiseks aktiivseks äritegevuseks (kauplused, kontorid, töökohad). Kui müüja peaks teadma, et n-ö istub väärtusliku kinnisvara otsas, siis neil puudub konkreetne motiiv müügiks ja võivad kaubelda välja kõrgemat hinda, mida sa tavaolukorras poleks nõus välja käima.

Usud, et saad üleöö ratsarikkaks.

Ei ole olemas sellist asja nagu üleöö tekkinud edu ja kinnisvarasse investeerimine ei ole mingisuguseks erandiks. Kõik toimub sammhaaval – alusta väiksemate summadega, õpi ja suurenda enda investeerimisportfelli vastavalt saadud kogemustele/teadmistele.

Enne investeeringu tegemist ei võeta piisavalt aega projektiga tutvumiseks.

See on üks kõige suuremaid vigu, mida algajatest investorid teevad, ja see võib sõna otseses mõttes sind finatsiliselt laastada. Kui sul ei ole vara omandamiseks piisavalt raha või kinnistu ei tundu selline, mida saaksid edasi müüa või rentida, peaksite tõenäoliselt ostmisest hoiduma. Ära looda  otseteedele; ole teadlik turust kust ostu sooritad ja müüa soovid. See aitab välja selgutada, kui tulus sinu investeering on. Punase lipu nägemisel, kõnni ära.

Hoia neid nippe kõrva taga, aga pea meeles, et tegu on juhistega. Tee eeltööd ja veendu, et oled põhjalikult haritud enne kinnisvarasse investeerimist. Seda ei tohi võtta kergelt, tasub olla korrektne. Kinnisvarainvestoriks olemine on vägagi kasulik.

Ja muidugi meeletult tore! 🙂

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.