Juhend Autoinvesti seadistamiseks

{:ee}Autoinvest{:}{:en}Autoinvest{:}

Autoinvest on automatiseeritud investeerimisabivahend, mis kasutab investori esitatud parameetreid uude projekti investeerimiseks. Funktsioon Autoinvest on saadaval kõigile Crowdestate’i investoritele ning siit leiad juhendi, kuidas see töötab, millised on eelised ja kuidas käib seadistamine.

Kuidas Autoinvest töötab?

Autoinvesti aktiveerimiseks on vajalik investeerimiskonto. Kui investeerimiskonto on loodud ning Autoinvest seadistatud (juhendi seadistamise kohta leiad alt poolt) tuleb teha kindlaks, et kontol on piisavalt vahendeid. Miinimum investeeringu summa on 100€, mis on ühtlasi ka miinimum summa, mida Autoinvest investeerib. 

Autoinvest teeb investeeringu uude projekti, mis langeb kokku parameetritega mis on Autoinvesti seadistamisel valitud. Kui investeering on tehtud, saab investor broneeringu kohta kinnitusmeili.

Laenuleping allkirjastatakse investori nimel ja see on leitav investeerimiskonto “Lepingud” sektsioonis. Kõik Autoinvesti allkirjastatud lepingud on identsed käsitsi sõlmitud lepingutega.

Autoinvesti kasutamise eelised

  1. Võimalik on seadistada mitu Autoinvesti eri parameetritega.
  2. Ilma tasudeta. 
  3. Seadistusi on võimalik igal ajal peatada, reageerida, sulgeda või muuta.
  4. Ükski soovitud investeering ei jää tegemata.

Tuleb meeles pidada, et Autoinvest saab investeerida ainult juhul, kui kontol on piisavalt vahendeid. Vahendite puudumisel investeerimiskorraldust ei teostata.

Näide: Autoinvest soovib investeerida projekti 100 eurot, kuid investori kontol on saadaval ainult 50 eurot, mistõttu investeeringut ei tehta.

Kuidas Autoinvesti üles seada?

Olles loonud investeerimiskonto, leiab Ülevaate lehelt Autoinvest sektsiooni. Autoinvesti saab luua klikkides nupule “Loo uus Autoinvest”. 

Lisainfo parameetrite kohta: 

  • Investeeringu summa: Võimalus on valida endale sobiv miinumum ja maksimum summa. Kui summa vahemik on valitud, investeerib Autoinvest antud summa vahemikus kautades selleks kontol olevaid vabasid vahendeid. 

Näide: Miinimum summaks valiti 100€ ja maksimum summaks 1000€, kuid investeerimiskontol on vabasid vahendeid 640€ ulatuses. Sellisel juhul investeerib Autoinvest 640€ projekti, mille näitajad vastavad valitud seadistusele. 

Vajutades nuppu “Kuva rohkem seadeid”, on võimalus parameetreid veelgi detailsemalt valida nii varaklassi, kapitali tüübi, investeeringu liigi kui ka riigi järgi. 

Juhul, kui teatud termide tähendus jääb ebaselgeks, on võimalus klikkida sõna kõrval olevale infonupule, mis annab lihtsa ja detailse seletuse. 

Kui Autoinvest on sobilike parameetridega üles seatud, salvestub see vajutades nupule “Salvesta”. Enne Autoinvesti aktiveerimist soovitame parameetrid veelkord üle vaadata. Autoinvest aktiveerub vajutades nupule “Kinnita ja aktiveeri”. 

Kõik loodud Autoinvestid (aktiivsed, peatatud, suletud) on leitavad Autoinvest sektsioonist. 

Juhul kui Autoinvesti loomisel või selle protsessi kohta tekib küsimusi, võtke meiega julgelt ühendust aadressil info@crowdestate.eu

Logi sisse oma kasutajasse ning seadista Autoinvest. 🙂 

1 comment

  1. You should mention in this blog post and maybe also in the Autoinvest FAQ that this feature is only available for the Primary Market and does not function on the Secondary Market (Could be handy to have this feature enabled, once the 2% transaction fee is dropped).

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.