Kuidas kinnitada identiteeti?

{:ee}Verifitseeritud isikud{:}{:en}Verified identities{:}

Lugemiseks kuluv aeg: 1 min.

Crowdestate’i platvormil on kohustuslik kõikidel investoritel enda identiteedi verifitseerida, et petuskeeme vältida ja tagada kõrgem turvalisus.

Loe siit lähemalt, miks otsustasime verifitseerimise kasuks.

Õpetus, kuidas endast õigeid pilte teha.

TÄHELEPANU: Verifitseerimiseks on tarvis kaamera olemasolu (võid kasutada sülearvuti veebikaamerat, telefonikaamerat, tahvelarvutikaamerat)

KUIDAS VERIFITSEERIDA:

  • Mine ” Minu Profiil” lehele ja vajuta “Kinnita identiteet”.
identiteedi kinnitamine
  • Vajuta “Veriff” sinisele nupule.
  • Seejärel vaata üle, et “Minu Profiilile” märgitud nimi kattub dokumendil oleva nimega ning nõustu tingimustega.
  • Vajuta “Alusta verifitseerimist” ja sind suunatakse edasi Veriff veebilehele. Edasi toimeta vastavalt videos näidatule:

Selgitus:

  1. Vali dokument, mida soovid verifitiseerimiseks kasutada – ID-kaart, pass või juhiluba (elamisluba ei ole ID-kaart).
  2. Peale “Alusta” nupule vajutamist, tee endast portreefoto. Vajuta selleks nupule “Tee foto”. Vaata tehtud pilt üle ning kui nägu on selgesti nähtav vajuta “Edasi”. Kui ei ole, siis vajuta “Proovi uuesti” ning tee uus pilt.
  3. Tee pilt enda dokumendi esi- ja tagaküljest. Vaata, et dokument oleks ilusti raamistikus.
  4. Verifitseerimise lõpetamiseks vajuta “Lõpeta”, andmed laetakse ülesse ning seejärel kliki nupule “Edasi.” Sind suunatakse tagasi Crowdestate lehele ning enne identiteedi kinnitamist kuvatakse sulle punase nupu asemel oranži, mis näitab, et andmed kontrollitakse üle:

Ettevõtte investeerimiskonto:

Kui verifitseerimine tehtud, mine investeerimiskonto seadetesse (“Ülevaade” – “Seaded” – “Muuda konto seadeid”), lisa vajaminevad dokumendid ja jää kinnitusmeili ootama.

Kui midagi jäi segaseks või vajad abi, kirjuta meile info@crowdestate.eu ning aitame sind.

Head verifitseerimist! 🙂

19 comments

  1. I can not see the verification link in my profile, maybe I have done it?

  2. Tere !

    Meil eestis on sellise klounaadi asemele mõeldud välja juba ammu elektrooniline ID – ID-kaart, Mobiili ID ja muud sellised teenused.
    Pange asi tööle ja teeme ka tuvastuse kohe ära.

    1. Tere Meelis.

      Suur hulk Crowdestate’i investoreid on välismaalased ja seetõttu oleme valinud lahenduse, mis aitaks kõigil enda identiteeti verifitseerida. 🙂

      1. Tere,

        Et siis pigem astume tehnoloogias sammu tagasi ja ei kasuta turvaliseid tehnoloogiad, mida saaka kasutada ka näiteks E-resident.
        Kahju.

          1. Tere,

            Tänud vastuse eest. Viidatud blogipostituse lingil pole küll sõnagi juttu valikutest, või nende tegemistest.
            Arusaadav, et mõistlik on kasutajaid tuvastada. Ka on arusaadav, et on lihtne langeda start-up’i müügijutu võrku (hea et vähemalt Eesti start-up).
            Teistpidi oleks ilus, kui me kõik koos tutvustaks maailmale Eesti tugevusi – elektroonilist ID-d, mida saavad ka “paljud välismaised investorid” soovi korral kasutada.
            Veriffi jutt on kena, aga siiski tekib tõrge enda pildistamisesel ja ka dokumendi pildistamisel – kui selleks tegelikult vajadust ei ole (isiku tuvastamise mõistes).

            Tasuks siiski veelkord mõelda, kas vaid ühele kaardile koga asi ülesehitamine on mõistlik.

      2. Tere,

        Et siis pigem astume tehnoloogias sammu tagasi ja ei kasuta turvaliseid tehnoloogiad, mida saaks kasutada ka näiteks E-resident.
        Kahju.

  3. /Users/tiiujarviste/Desktop/Veriff.pdf
    Jäin indentifitseerimise juures toppama veriff ” error.safari_not_supported”
    Alati heade soovidega
    T.

  4. Kas Crowdestate on kursis, et valitud “kõigile sobiva” teenuse kasutustingimused eksisteerivad VAID ingliskeelsena on seega tühised EV õigusruumis? Või on Crowdestate oma aadressi EV õigusruumist ära kolinud?
    Soovitan rääkida pädeva juristiga. Kelkimised “kõigile sobiv” ja “kui ei meeldi mine ära” ei ole usaldust müüvale ettevõttele sobilik suhtlusviis.

  5. Mulle ka ei meeldi see pildistamise asi. Tahan lihtsalt id-kaardiga autentida! Te päriselt ei hakkaGI seda võimaldama? Põhjendusega, et “suur hulk investorid on välismaalased”?? Sellise suhtumise korral ma vist aitan teil seda välismaalaste osakaalu veelgi suurendada varsti. Olen pettunud ja kaalun tõsiselt teie kaudu investeerimisest loobumist.

      1. Kahjuks viidatud blogipostitusest ei selgu tegelikult, miks otsustasit isikusamasuse tuvastamiseks kasutada ainult Veriffi teenust. Miks mitte alternatiivsed meetodid? ID-kaardiga sisselogimine, mobiil-ID, smart ID, füüsiliselt kontorisse kohale tulemine?
        Ehk kui pole nõus või võimalik Veriffi teenust kasutada, siis jääb investor sisse pandud rahast ilma? Mida arvavad sellisest sammust Andmekaitse Inspektsioon või Finantsinspektsioon?

  6. Kas tõesti ei olnud paremat koostööpartnerit valida kui see veriff, kus ma pean veebikaameraga pildi tegema? Esimesed korrad arvasin, et see teenus on lihtsalt katki, kuna ma ei osanud oodata, et veebikaamera võiks vajalik olla tuvastamise jaoks (miks ma ei või lihtsalt oma ID kaardist pilti saata?)

    Nüüd ma olen proovinud telefoniga teha endast ja ID kaardist pilte ja olen kahel korral saanud ainult “palun proovi uuesti” emaili tagasi. Telefon on pixel 2 mis peaks olema piisavalt hea kaameraga ometi, lihtsalt läbi veriff rakenduse ei ole võimalik fokuseerida ja pilti ma ise teha ju ei tohi??

  7. Tõepoolest, ülalnimetatud link jutustab pikal-laialt identifitseerimise vajalikkusest, mitte sellest, miks on valitud ainsaks meetodiks veider kaamera ees jahmerdamine.
    Kas tõesti on võimatu lubada autentimist nii Veriffi teel kui ka ID-kaardi teel????????
    Iga klient siis ise otsustab, millist meetodit kasutab.

  8. Kulla Sille kippar, olen juna 76 vana ja ei jaga muhvigi estiatud idendifitseerimise moodusest. Lugesin, et palju kommenteerijad on sama meelt, et pildistamine on tegelikult inimese idenditeedi rikkumine (ma ei soovi lihtsalt oma õnnetud nägu kellegile näidata) ning paljudele isegi ebasobiv mitmetel põhjustel. Mõelge asi ümber ja tehke uus variant ID kaarti kasutamisega. Pealegi verifitseerimine on täiesti tundmatu asi ja ei oma usaldusväärsust. Hea Sille Kippar, sellise keerulise nõudmisega tekitate paljudes investorites, kes oma, võib-olla viimase raha, paigutasid sellesse investeerimisfondi, et teadmata riskiga, raha veidi vanaduspõlves oma tervise huvides juurde saada. Sille, mõtle nende inimeste peale, kes usaldasid oma raha fondile, ja nüüd tekitate nendes kahtlusi selle uue idendifitseerimisega. Hea meelega küsiks oma raha tagasi, mille investeerimisfondi panin aga tõenäoliselt on see veelgi keerulisem või hoopis võimatu toiming. Jääm ootama vastust minu personaalsele E-aadressile, mis on kirjas minu investeerimise lepingus.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.