Millega tuleb kinnisvara valimisel arvestada?

{:ee}Maja illustratsioon{:}{:en}House illustration{:}

Lugemiseks kuluv aeg: 4 min

Paljud inimesed usuvad, et kinnisvara on ülim riskivaba investeering püsiva sissetuleku kindlustamiseks. Samuti arvatakse, et kinnisvarasektor on iganenud sektor, mis keskendub kohalikele, mitte globaalsetele turgudele. Kinnisvarainvesteeringute ühisrahastus on olukorda muutnud.

Varasemalt ei olnud võimalik investeerida New Yorgis või Prantsuse Rivieras asuvasse kinnisvarasse, kui elasid Floridas või Barcelonas. Ülemaailmsed ühisrahastusplatvormid võimaldavad nüüd inimestel teha väikeinvesteeringuid kinnisvarasse kõikjal maailmas. Põhimõtteliselt on see justkui Netflixist maailma ilusaimatest majadest saate vaatamine ning siis nähtu põhjal otsustamine nendesse majadesse investeerida.

Täna arutleme traditsiooniliste kinnisvarainvesteeringute ja ühisrahastuse üle, räägime nende kahe investeerimisviisi erinevustest ning toome välja olulised asjad, mida tuleks kinnisvara valimisel teada.

Ühisrahastus kogub arenenud riikides üha rohkem populaarsust, kuna inimesed on huvitatud väikeste rahasummade investeerimisest kinnisvarasse. Hispaania veebisaidil Financer hiljuti avaldatud artikli põhjal on hispaanlased selle kohta hea näide.

Financer kinnitas, et inimesed on kinnisvara pidanud täiesti spekulatiivseks äriks, kuid üha rohkem inimesi investeerib ühisrahastusprojektidesse, näiteks Crowdestate’i projektidesse. Artikli sõnul ei pea inimesed kinnisvara enam 2007. aasta majanduskriisi põhjustanud pankade ja spekulantide pärusmaaks, vaid tänapäevaseks investeerimisviisiks, mis aitab projekte ellu viia.

Tänu ühisrahastusele on inimeste arusaamad kinnisvarainvesteeringutest muutunud.

Uue kinnisvara valimine

kinnisvara valimine uues linnas

Ühisrahastusplatvormide teel kinnisvarasse investeerimine erineb traditsioonilisest kinnisvarainvesteeringust mitmel moel, kuid peamine erinevus seisneb selles, et kui traditsioonilise kinnisvaraostu puhul saad ise kinnisvara omanikuks, siis ühisrahastuse puhul aitad teistel endale maja osta või projekte ellu viia, mille pealt teenid raha.

Lisaks sellele on traditsiooniline kinnisvara seotud sinu elukohaga, kui sa ei ole lepingut sõlminud kellegagi, kes sinu kinnisvara haldaks, kui sind ennast kohal ei ole. Ühisrahastuse puhul omad ehitusprojektide või kinnisvara väikseid osi või rahastad teiste inimeste oste. Võimalik on alustada väikeste rahasummadega, kuid õigesti toimimise korral võib investeering olla vägagi tasuv. Lisaks sellele on tegemist täiesti passiivse investeeringuga, sest platvorm tegeleb sinu eest kõikide tehingutega – tehingute haldamise pärast ei ole vaja muretseda.

Mitmekesistamine on tähtis ka kinnisvara ühisrahastuses, kuna raha on võimalik paigutada erinevatesse projektidesse üle kogu maailma. Võid aidata kellelgi osta oma esimest maja Málagas, rahastada väikest arendusprojekti Tokyos või pilvelõhkujat New Yorgis.

Võtmetegurid kinnisvaravalikul

kinnisvara valimise võtmetegurid

Ühisrahastatava kinnisvara valimisel ei ole asukoht ainus, mis on oluline, sest investeerid koos teiste inimestega, mistõttu on ka teisi olulisi faktoreid, millele tähelepanu pöörata: alates ostetava laenu liigist lõpetades riski ja tasuvuse suhtega.

  • Kõigepealt tuleb mõelda inimestele, kes projekti eest vastutavad. Kas nad on usaldusväärsed? Kui palju on neil sarnaseid projekte varem õnnestunud edukalt ellu viia?
  • Tutvu piirkonnaga, kus kinnisvara asub. Missuguseid projekte kavandab valitsus lähiajal piirkonnas, mis võivad kinnisvara mõjutada?
  • Hinnamõjutused võivad väga tasuvad olla, kuid ainult siis, kui need tõstavad kinnisvara hinda. Võid kindel olla, et sa ei soovi oma äsja soetatud kinnisvara lähedusse avaliku sektori arendusprojekti, mis viib hinnad alla.
  • Lõpetuseks: üks oluline asi, mida silmas pidada kinnisvara valimisel, on kohene kasumlikkus. Kui sa leiad projekti, millelt on võimalik saada renditulu või stabiilset sissetulekut, tuleks see valida. Loomulikult tuleb kontrollida ka raamatupidamist ja võrrelda hindu, tutvuda ümbruskonnaga ja tehingu ajalooga, mis teeb elu lihtsamaks.

Kinnisvara ühisrahastus: Y-põlvkonna eelistatud ettevõtlusliik

Ajad, mil inimesed pidasid kinnisvara valgekraedest spekulantide äriks, on läbi. Nagu Fincanceri artiklis juba välja toodi, siis Y-põlvkonnal on sellest sektorist hoopis teistsugune arusaam. Selle põlvkonna inimesed on teadlikud, et ühisrahastusega on võimalik aidata inimestel unistusi ja projekte ellu viia ning sellelt ka ise teenida.

Üks huvitav aspekt on see, et oma elutoa diivanilt on võimalik investeerida ühisrahastusprojektidesse, mida juhivad inimesed teisel pool maailma. Kinnisvaraäril on tänu tehnoloogia arengule nüüd ülemaailmne turg.

Kui investeerid kinnisvarasse ühisrahastusega, teed oma kodutööd ja valid kinnisvara hoolikalt, on võimalik erinevates riikides toimuvatelt projektidelt teenida passiivset sissetulekut.

Lühidalt öeldes on sul võimalik saada tõeliseks maailmakodanikuks.

Alusta juba täna: https://crowdestate.eu/home

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.