Juunikuu kokkuvõte

Lugemiseks kuluv aeg: 1 min.

Meie esimese ühise investeerimisvõimaluse – Stroomi Residence üürikorterite – investeeringute kaasamise periood sai eile läbi ning praegu on hea aeg teha väike vahekokkuvõte.

Kui me maikuu keskel Stroomi üürikorterite investeerimisvõimaluse pakkumise üles panime, ei olnud Crowdestate’il ühtegi registreeritud kasutajat. Juunikuu jooksul registreeris ligi 300 investeerimishuvilist ennast Crowdestate’i kasutajaks ning neis 18 avaldas ka konkreetset investeerimissoovi kokku 197.200 euro suuruses summas. Kuigi see summa ei olnud investeeringu tegemiseks piisavalt suur, annab see märku meiega liitunud ühisrahastajate aktiivsusest ja huvist. Kaalusime ka võimalust omandada pool planeeritud investeeringust, kuid peale suuremate investoritega suhtlemist jätsime selle mõtte majanduslikel põhjustel kõrvale.

Lähipäevil on meil plaanis saata Crowdestate’iga liitunutele lühikene küsimustik, mis aitaks meil paremini aru saada kasutajate vajadustest ja ootustest.

Meie foorumisse on tekkinud esimesed küsimused ja vastused ning meie isiklikud tuttavad on lisainfot pärinud Facebookis ja e-maili teel.

Suvel on meil plaanis jätkata Crowdestate’i arendamist ja paremaks muutmist – hetkel on töös lepingute digiallkirjastamise ning raportite arendused.

Investeeringute pipeline’i ehitamine on kevadise kinnisvararalli ja saabunud suve tõttu oodatust raskem – huvipakkuvate investeerimisvõimaluste tootlused on turutingimustest märkimisväärselt madalamad (teisisõnu – müüjad küsivad liiga kõrget hinda).

Kui Stoomi üürikorterid olid pikaajaline üürikorterite projekt, siis proovime lähiajal teha kättesaadavaks ka mõne lühiajalise – kuni 2 aasta pikkuse investeerimishorisondiga investeerimisvõimaluse, kus ühisrahastajad saaks investeerida mõne kvaliteetse arendaja kinnisvaraprojekti.

Tugevate tuumikinvestorite olemasolu tundub vähemalt käivitusfaasis olevat hädavajalik – ühisrahastuse tugevus tekib koos investorite arvu kasvuga. Tegeleme lähikuudel uute nn “ankurinvestorite” kaasamisega, kes oleks valmis täis märkima ühisrahastajate poolt puudujääva osa.

Nagu alati, olen ma juba ette tänulik kõikvõimalike küsimuste ja kommentaaride eest!