Edukas väljumine: Via Carlo Esterle 23-25-29, Milano

Lugemiseks kuluv aeg: 5 min.

Projekti sponsor

Projekti sponsor on kinnisvarainvesteeringutele spetsialiseerunud ettevõte “WeProperty”. Ettevõtte omanikud on Edoardo Tranchini ja William Gutierrez, kellel on Milano kinnisvaraturul laialdased kogemused, keskendudes väikestele elamuarendustele, näiteks „fix and flip“ Milano kirdeosas.

Sponsoriettevõte on varem Crowdestate’i kaudu edukalt rahastanud veel 6 investeerimisvõimalust ja neist kolm on edukalt väljunud:

  1. Milano – Via Esterle 23-25-29 – investoritele tagastati 346 718 eurot – IRR 12,2% p.a.
  2. Via Meucci 25, Milano (I) – investoritele tagastati 215 496 eurot – IRR 11,9% p.a.
  3. Via Meucci 25, Milano (II) – investoritele tagastati 108,738 eurot – IRR 11,3% p.a.

Kolm ülejäänud investeerimisvõimalust on endiselt töös:

  1. Via Pinturicchio 5, Milano – IRR 11% p.a.
  2. Via Agordat 13, Milano – IRR 10% p.a.
  3. Via Nervesa 6, Milano – IRR 11% p.a.

Projekti põhidetailid

Investeerimisvõimalus seisnes 220 ruutmeetri suuruse büroo renoveerimises ja ümberehitamises 3 eksklusiivseks korteriks.

Via Carlo Esterle 23-25-29 on 11 stuudiokorteri privaatne elamuarendusprojekt. Sponsor ostis kinnistud äriüksustena ning viis seejärel läbi renoveerimise. Projekti koguväärtus oli umbes 575,00 €.

Eeldatav tootlus: 11,5% aastas

Asukoht: Üksus asub Milano kirdeosas NOLO linnaosas (Loreto linnaosa põhjaosa), mis on uus mitmerahvuseline linnaosa ning on viimastel aastatel laialdaselt arenenud. Naabruskond on hästi ühendatud ühistranspordiga kesklinna.

Rahastamise protsess

Crowdestate’i investoritelt kogutud kapitali kasutati hoone renoveerimise lõpuleviimiseks ja sellega seotud täiendavate tasude katmiseks.

Ühisrahastuskampaania eesmärk oli koguda 300 000 eurot (LTV 52%), mis saavutati 48 tunni jooksul. Kokku osales projektis 375 investorit, keskmise investeeringuga 800 eurot.

Ülevaade projektist

Renoveerimistöödega alustati kohe pärast ühisrahastuskampaania lõppemist ning need kestsid 2 kuud.

Pärast renoveerimist renditi korterid välja Sponsori kinnisvarabüroo kaudu kaheks aastaks (lühi- ja keskmise tähtajaga üürilepingud), misjärel müüdi korterid uuele omanikule.

Atraktiivse asukoha ja kvaliteetsete korterite tõttu oli müük kiire ja lihtne. Kõik korterid müüdi esialgses äriplaanis kavandatud hinnaga.

Investeeringutasuvus

Projekti strateegiline asukoht ja kõrge kvaliteet muutsid investeerimisvõimaluse väga huvitavaks ning võimaldas paljudel investoritel saada püsivat tulu.

Intressimakseid tehti igakuiselt 2 aasta jooksul ning projekti lõpus tasuti põhiosa.

Projekti aastane tootlus (IRR) osutus 12,2% -ni kogusummas 346 718 eurot.

Sponsori kommentaar koostöö kohta

Milliseid eeliseid pakkus Crowdestate platform?

Sellisteks kinnisvaratehinguteks, mida teeme meie, on Crowdestate’i kaudu kapitali kaasamine uuenduslik lahendus, mis võimaldab kiiresti kasvada ja realiseerida korraga rohkem kinnisvaratehinguid. Osa kapitali lihtne ja kiire finantseerimine on ettevõttele suureks abiks. 

Miks otsustasite just selle asukoha kasuks? Mis põhjustel otsustasite kortereid välja üürida?

Kahtlemata on NOLO piirkond väga huvitav piirkond. Viimase paari aasta jooksul on piirkonnast saanud tärkav tõmbekeskus, mis on olnud suure arenguga. Piirkond on täis toidupoode, restorane ja on ka ülikoolile väga lähedal. See on kesklinnaga hästi ühendatud ning on nüüd kinnisvaraturu jaoks dünaamiline piirkond.

Turuanalüüsi järgi sobib see piirkond üürituru jaoks suurepäraselt. Sel põhjusel otsustasime korterid ka välja rentida. 

See on juba kuues raha kaasamine Crowdestate’i kaudu, milline on teie tagasiside selle kohta?

Crowdestate’iga seotud kogemused on olnud väga positiivsed, meeskond on väga professionaalne ning igal ajal saadaval, mistõttu oleme ka koostööd jätkanud. Platvorm on usaldusväärne ja paindlik. Soovime ka edaspidi hoida seda kasulikku partnerlust enda järgmiste tegevuste jaoks kinnisvaraturul.

Crowdestate’i kommentaar projekti kohta: 

Via Carlo Esterle andis 375 investorile võimaluse osaleda soodsas kinnisvaraprojektis, mida haldas edukas kinnisvarafirma. See on olnud hea investeering, fikseeritud tootlusega 12% aastas, kus tehti kahe aasta jooksul igakuiseid väljamakseid, mis on kindlasti oluline aspekt, sest muudab investeerimisvõimaluse veelgi hinnatumaks.

Teine punkt, mida tahame esile tõsta, puudutab projekti lugu. Tegelikult on Esterle projekti ühisrahastamine esimene kampaania Itaalias, nii et see on meie jaoks mõneti ka pidustuste põhjuseks. Platvormil käivitatud investeerimisvõimaluse eesmärk on olla tõsiseltvõetav, selge ning hea tootlusega, mida see projekt ka pakkus. 

Tahame tänada “WePropertyt” , kellega oleme kahe aasta jooksul loonud kasuliku partnerluse. Meil on hea meel koostöö eest ning oleme veendunud, et hoiame seda.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.