Edukas väljumine: Splaiul Independentei 294, Rumeenia

Splaiul Independentei 294 pakkus investoritele võimalust osaleda Splaiul Independenteis Bukarestis 6. rajoonis asuva kahe maatüki omandamise rahastamises. Seda maad kasutatakse 220 korteriga elamuprojekti väljatöötamiseks.

Sponsor soovis Crowdestate’i kaudu kaasata rahastamist 1,1 miljoni euro suuruse vahe jaoks, mis jäi üle Sponsori poolt tasutud 41% LTV jaotusest (seotud makstud hinnaga) ja 31% LTV-st (seotud turuväärtusega).

Meil õnnestus enne omandamislepingu tähtaega koguda 890 000 eurot ning lõppmakse tehti  õigeaegselt. Laen tagati maatüki ja tulevaste ehitiste esimese järgu hüpoteegiga.

Sponsor kaalus algselt ka teist rahastusviisi, kuid selle tingimuseks oli ehitusloa hankimine, mis väljastati alles 2020. aasta juunis. Pärast autoriseerimisdokumentide analüüsimist ja töötlemist otsustasime teha rahastusvooru võimalikuks, kuna pidasime autoriseerimisriski hallatavaks hüpoteegiga tagatud maa turuväärtusega.

Splaiul Independentei 294, Rumeenia väljumise projekti pilt

Projekti põhidetailid:

  • Laenusumma: 890 000 eurot.
  • Investeerimisperiood: 12 kuud.
  • Intressimäär: 15% aastas, igakuised maksed.
  • Eeldatav IRR: 15,77% aastas.
  • Tagatud 1. järgu hüpoteegiga.
  • Ehitusluba saadi 30. juunil 2020.

Pandeemia tõttu ei saanud Sponsor ehitus kohe alustada.

Novembris müüdi nii maa kui ka projekt teisele ettevõttele 60% kõrgema hinnaga makstud hinnast. Esimene rahastusvoor – 890 000 eurot – maksti meie investoritele 4. detsembril 2020.

Projekti lõplikuks IRR-iks sai seega 16,06% aastas.

Täname kõiki Splaiul Independentei 294 investoreid, kes aitasid projekti ellu viia. Oleme nii tänulikud, et investeerite meiega!

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.