Investeeri Crowdestate’ga Itaaliasse

Lugemisele kuluv aeg: 1.20 min.

Baltikumis saavutatud edu põhjal oleme Crowdestate’iga liikunud uuele turule: Itaaliasse. Meie investoritel tekib seeläbi võimalus Itaalia kinnisvaraturule investeerimiseks, kus antud hetkel on täiuslik aeg kinnisvara jaoks.

Sektor on kasvamas, eriti peamistes linnades, nagu näiteks Milaanos.

Pärast majanduskriisi, mitmeaastast aeglast ja langevat majandust, mille tõttu kahanes nii kinnisvara väärtus kui ka müügitehingute arv, on Itaalia turul taaskord positiivsed näitajad. Siin on mõned 2017. aasta andmed:

  • 5.1% rohkem kinnisvara müügitehinguid kui 2016. aastal (5 aastane järjestikune kasv).
  • Müügitehingute väärtus jõudis 11,2 B euroni, mis on kriisieelsetest tulemustest kõrgem (2007. aastal 10,8 B €).
  • 15% rohkem itaallasi ütlevad, et nad soovivad osta elamukinnisvara.
  • Kaubandusliku turu väärtus kasvas võrreldes 2016-nda aastaga 4,2% võrra.
  • Rahvusvahelised investorid on kogunud Itaalias kinnisvarainvesteeringute pealt üle 5,8 miljardi euro; mis on peaaegu 60% rohkem kui eelmise aasta samal perioodil.

2018 aastal kasvav tõus jätkub

  • Põhiprognooside kohaselt peaks aasta jooksul müüdud kinnisvara arv kasvama 2% kuni 4% võrreldes 2017. aastaga.
  • Pärast mitme aasta pikkust amortisatsiooni kasvavad kinnisvara hinnad kuni 2%.
  • Üüriturg (nii traditsiooniline kui ka lühiajaline) õitseb, eriti põhilistes linnades. Üüripindade reklaamide arv kasvas 2017. aastal 10,2% ja on veel edasi kasvanud 2018. aasta esimesel poolel (+ 2,9%).
  • Itaalias on toa üürihind eelmise aastaga võrreldes kasvanud 4% ehk kolme aasta jooksul kokku tervelt 9%.

Keskendudes suurematele linnadele

Hetkel on Milaano kindlasti kõige turvalisem ja enam kasvav turg Itaalias investeerimiseks. Milaanos on parimad majandusnäitajad, näiteks suurim demograafiline kasv (+8,8% viimase viie aasta jooksul), tööhõive määr (68,4%) ja keskmine palk (34 000 eurot aastas).

Milaano on Itaalia moepealinn ja üks maailma viiest olulisest kaubanduspiirkonnast. Milaanos asub maailma suuruselt kolmas näitustekeskus, mis asub 345 000 m2 suurusel alal, korraldab 51 üritust aastas ja kus käib igal aastal rohkem kui 5 miljonit külalist.

Linn on ka suur ülikoolikeskus, meelitades õpilasi nii Itaalia linnadest kui ka välismaalt. Milaano Polütehnikumis ja Bocconi Ülikoolis, kahes juhtivas Itaalia ülikoolis, õpib kokku 20% Itaalias õppivatest välisüliõpilastest, kokku võtavad need ülikoolid aastas vastu üle 60 000 õpilase.

Kinnisvara hinnad on praegu madalad, andes suurepärase hetke turule sisenemiseks. Aastal 2017 kasvas müühitehingute arv 6,9%. Paralleelselt tõusevad ka rendihinnad, 2017. aasta seisuga 5% aastas.

Kuidas Crowdestate kinnisvaraturule siseneb?

Crowdestate laiendab oma meeskonda ja avab Euroopas uusi kontoreid. Mina, Niccolò Pravettoni, liitusin Crowdestatega sellel aastal ja olen vastutav äri arendamise eest Itaalias. Olen varasemalt töötanud juhtivates rahvusvahelistes ettevõtetes nagu Airbnb ja Google, kus haldasin suuremahulisi projekte terve riigi tasandil.

Mul on põhjalikud teadmised Itaalia kinnisvaraturul toimuvast, seal olevatest trendidest ja käitumismustritest varade oksjonite kuni lühiajaliste üürikorteriteni välja. Antud hetkel loon uusi suhteid kohalike ja kogenud kinnisvaraarendajatega, et pakkuda Crowdestate’ile uusi ja kasulikke võimalusi investeerimiseks ja oma portfelli mitmekesistamiseks.

Seega alusta investeerimist Itaaliasse Crowdestatega ja rikasta enda investeerimisportfelli! 🙂

3 comments

  1. Oma raha andmine Itaalia ärimehe kätte sütitab peas punase tulukese.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.