Crowdestate 10. edukas väljumine – Kopli tee 44

sirelimaja-pilt

Lugemiseks kuluv aeg: 1 min.

Kirjeldus: 4 korteriga ridaelamu Peetris, Rae vallas
Arhitekt: RAF Arhitektuuribüroo, Peeter Liivandi, Villu Scheler
Ehitaja: XO Investments, Jaan Heinmets
Rahastajad: Crowdestate investorid, Citadele pank
Müügipartnerid: Kaanon Kinnisvara, Skanton Kinnisvara
Algus: Sügis 2015
Lõpp: Talv 2017
Projekti tootlus 19,63%

Nimetatud projekti raames omandasid Crowdestate’i investorid ehitusõiguse ja vajaliku ehitusprojektiga kinnistu Rae vallas 2015. aasta oktoobris. Sisulise ehitustegevusega alustati novembris 2015 ning valmis oli ridaelamu aasta hiljem oktoobris. Projekti valmimine hilines algselt plaanitud graafikuga võrreldes 3 kuud. Selle tingis suuresti suvine ehitusbuum ning valida oli, kas püsida ehituseelarves või pikendada veidi graafikut. Investorite huvides sai võetud vastu otsus pikendada ehitusgraafikut.
Oodatult leidsid esimesed ostjad ridaelamu äärmised korterid, mille müügituludest sai tasutud ehitusfinantseeringuna kaasatud pangalaenu ning osaliselt ka investeeringu põhiosa. Viimase maja võtmed andsime üle 26. jaanuaril 2017.

Järjekorras 10. edukas väljumine annab kindluse, et Crowdestate on oma tegevustega õigel teel. Kuigi platvormi põhikompetentsiks on investorite ja raha kaasajate turuplatsil kokku viimine, oleme läbi viinud ka mõned projektid, kus ühisrahastusklientidele pakutakse juhtiva investori rolli. Sellisel juhul võtab projekti koordineerimise ja vajalike oskustega tiimi kokkupanemise enda peale Crowdestate. Sarnases rollis on Crowdestate olnud nüüdseks juba väljutud Kesk tee 11 laokompleksi arenduse puhul ning käimasolevatest Tööstuse 16 kortermaja ehitusega.

Kuigi projekti lõppemine toimus 3 kuud planeeritust hiljem, siis investorite seisukohast lõpetasime projekti planeeritud tulususest parema tulemusega – kui algne, prognoositud tulususootus oli 16%, siis tegelikuks kapitali tootluseks kujunes 19,63%. Kõik väljamaksed investoritele on teostatud.

Crowdestate tänab omalt poolt kõiki projektis osalenud investoreid ja soovib uutele koduomanikele palju hubaseid hetki ja turvalist elukeskkonda!

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.