Edulugu: VEGA maja

{:ee}Vega maja terass{:}{:en}Vega house terrace{:}

Lugemiseks kuluv aeg: 1 min.

Ühisrahastusplatvorm Crowdestate tegi koostöös Endover Kinnisvaraga Eesti ühisrahastuse ajalugu, kogudes väikeinvestorite kaasabil Lasnamäe uusarendusse VEGA rekordilised 1,5 miljonit eurot ning seda vaid kolme ja poole päevaga. Endise Eesti Mereakadeemia hoone rekonstrueerimisprojekt läheb ajalukku kui Eesti suurim ühekordse ühisrahastusprojektina kogutud summa.

„VEGA projekti võib juba etteruttavalt üliedukaks pidada, sest selle arenduse puhul on kokku langenud mitmed tingimused, mis soodustavad õnnestumist,“ lausus Endover Kinnisvara juhatuse liige Robert Laud. „Inimestel on palju vaba raha ning seda tahetakse kasvama panna. Kuna pankade hoiuste intressimäärad on isegi inflatsioonist väiksemad, siis nähakse esimese alternatiivina tugevat kinnisvarasektorit, kus kasv ja tootlikus paistavad kõige paremad.“

„Tallinna suurimas linnaosas on uute korterite selge alapakkumine,“ märkis Robert Laud. „Kvaliteetse ja mõistlikult hinnastatud tänapäevase elupinna lisandumisest piirkonda on sealne elanikkond väga suurt huvi üles näidanud – VEGA projekti ligi 300 korteri huviliseks on end registreerinud üle 1000 inimese,“ lisas Laud.

Kolme ja poole päevaga andsid oma panuse 15,33% tootlust lubavasse projekti rekordilised 1036 investorit 26-st riigist. „VEGA arendusprojekt pakub meie investoritele head võimalust investeerida koos professionaalse kinnisvaraarendajaga,“ sõnas Crowdestate’i juht Loit Linnupõld. „Oleme kindlad, et endisest Mereakadeemia majast saab Tallinna üks uhkeim korterelamu.“

„Tänases madalas intressikeskkonnas on atraktiivse tootluse ning mõistliku riskitasemega projektide leidmine üsna keeruline, kuid VEGA arendusprojekti puhul on mõlemad heas tasakaalus,“ rääkis Loit Linnupõld. „Eesti suurimast uusarendusest on ühtlasi saanud ka Eesti suurim ühisrahastatud projekt nii kaasatava kapitali kui ka osalevate investorite arvu poolest.“

VEGA arendusprojekti rahastamine on Crowdestate’i investorite jaoks juba seitsmes koostööprojekt Endover Kinnisvaraga. Eelnevalt rahastatud projektidest on plaanipäraselt lõppenud kaks ning kolmandast projektist väljumine toimub veebruari lõpus.

„Sarnaselt eelnevatele Endoveri projektidele räägivad VEGA kasuks kogenud projektimeeskond, atraktiivne eelisintress, kiiret müüki soodustav hinnastamine ning üle tuhande ostuhuvi registreerinud inimese,“ lisas Linnupõld.

VEGA arenduse faktid:
Aadress: Mustakivi tee 25, Tallinn
Kinnistu suurus: 16 816 m2
Korterite netopind: 16 473 m2
Korterite arv: 297
Planeeritud valmimisaeg: detsember 2017
Projekteerija & arhitekt: Janar Blehner, APEX Arhitektibüroo
Arendaja: Vega Residents OÜ
Hinnatase: 1 340 – 2 200 EUR/m2

Crowdestate’i investeeringu faktid:
Rahaline eesmärk: 1 500 000 €
Investorite arv: 1036
Varaklass: Elukondlik
Investeeringu liik: Arendus
Kapitali tüüp: Tagamata laen
Investeerimisperiood: 30 kuud
Oodatav tulusus: 15,33%
Riskiklass: B2
Lõpptähtaeg: 31.01.2017

Crowdestate on kinnisvarasse investeerimise platvorm, mis vahendab hoolikalt välja valitud analüüsitud kinnisvarasse investeerimise võimalusi ning teeb kinnisvarasse investeerimise kättesaadavaks igale soovijale.

Endover Kinnisvara on 1995. aastal asutatud kinnisvarainvesteeringute juhtimise ja kinnisvaraarenduse alal tegutsev ettevõtete grupp, mis tegutseb nii Eestis kui ka väljaspool. Ettevõttel on üle 20 aasta kogemusi nii hoonete rekonstrueerimisel kui ka uusehitiste rajamisel. Ettevõte arendab praegu Tallinna südalinnas ja selle lähiümbruses 9 hoonet.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.