Narva mnt 40 investeerimisvõimaluse kokkuvõte

Lugemisele kuluv aeg: 1.15 min.

Meie Narva mnt 40 investeerimisvõimaluse tähtaeg sai esmaspäeval täis ning selleks ajaks esitati 253 investeerimistaotlust kokku 1.097.300 euro suuruses summas. Rahastuskampaania eesmärgist jäi puudu vaid 265.700 eurot ehk vähem kui 20%.

Viimasel nädalal tegelesime projekti tutvustamisega võimalikele ankurinvestoritele ning mitu huvilist võtsid käesoleva nädala lõpuni aega, et projekti põhjalikumalt süveneda ning seda oma finantsnõustajatega arutada. Kahjuks sai kinnistu omanikuga sõlmitud eellepingu tähtaeg selle nädala alguses täis ning omanik ei soostunud lepingut meie poolt palutud ühe nädala võrra pikendama.

Tulenevalt eelpooltoodust jääb Stenbocki Residentside projekt rahastamata.

Sinu ja SPV vahel sõlmitud laenuleping(ud) tühistuvad. SPV kontole üle kantud investeeringute summad kanname kõikidele osalejatele homse päeva (neljapäev, 19.03.2015) jooksul täies mahus tagasi.

Miks projekt rahastamata jäi? Ühest vastust on siinkohal üsna raske välja tuua ning ka meie foorumis ei ole sellele küsimusele väga elavat vastukaja tulnud.

Ühelt poolt on selles projektis rekordiliselt suur arv osalejaid – kui meie seniseks suurima osalejate arvuga projektiks on olnud Toompuiestee 13 projekt, siis Stenbocki Residentside arendust soovis rahastada peaaegu 2 korda enam liikmeid. See näitab, et huvi ajalooliste hoonete renoveerimise ning selle läbi tulu teenimise vastu on selgelt olemas.

Teiselt poolt võis võimalikke huvilisi ehmatada kaasatava summa suurus (1,363 miljoni euro kaasamise mõte võttis ka meil alguses jalad värisema) ning rahastuskampaania eesmärgi kättesaamatus. Kiiremad huvilised esitasid oma investeerimistaotlused esimese nädala jooksul ning seejärel oli mõnda aega üsna vaikne periood. Peale esimese ankurinvestori lisandumist, mis põhjustas projekti rahastatuse hüppelise kasvu 70 protsendini eesmärgist, elavnesid ka meie teised kasutajad ning loetud päevade jooksul esitati ligi 150 uut investeerimissoovi.

Stenbocki Residentside rahastuskampaania põhjal võib järeldada, et suurte, üle 400.000 euro suuruse rahastuseesmärgiga projektide puhul on esimese paari ankurinvestori olemasolu hädavajalik. Isegi kui meie 2.700 liikme investeerimisjõud on teoreetiliselt piisav ka suuremate projektide rahastamiseks, siis tundub väikese täituvusega investeerimisvõimaluse puhul oma investeerimisotsuse esimesena tegemine psühholoogiliselt raske.

Meie keskendume Crowdestate’i väiksemate ning võib-olla ka jõukohasemate projektide otsimisele ning meie liikmeskonna arvu kasvatamise. Me usume, et Eestis võiks meil kolme kuni viie aasta perspektiivis olla üle 20.000 kinnisvara ühisrahastamisest huvitatud liikme ning sellise kogukonna investeerimisjõud teeb kättesaadavaks ka suuremad, täna kättesaamatuks jäävad investeerimisvõimalused.

Aitäh Sulle Stenbocki Residentside rahastamises osalemise eest ning loodame Sind näha osalemas meie järgmistes, juba lähinädalatel avanevates investeerimisvõimalustes.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.