12 põhjust oma projekti ühisrahastamiseks

{:ee}Investeeringute arvutamine{:}{:en} Calculation of investments{:}

Lugemiseks kuluv aeg: 1.30 min.

Kinnisvara on ühisrahastatud juba paar aastat ning ärimahtude kasvutempo on ülikiire. Crowdestate’s on  rahastatud üle 100 projekti, millest 41 on juba eduka lõpuni jõudnud (2018).

Kinnisvaraettevõttel on oma kinnisvaraprojekti ühisrahastamiseks vähemalt..

12 väga head põhjust:

Ligipääs uuele kapitaliallikale

Pangalaenudel ning muudel tavapärastel kapitaliallikatel põhinevad finantseerimisvõimalused on 2008. aasta finantskriisi järgses maailmas kokku kuivanud ning kapitali kättesaadavus on drastiliselt vähenenud. Samal ajal vedelevad eraisikute ja ettevõtete arvelduskontodel miljardid eurod ning nende hoiuste intressitulu on sisuliselt null. Ühisrahastamine võimaldab koondada tuhandete üksikute rahastajate väiksed summad üheks suureks investeerimisjõuks. Tavapäraste finantseerimisallikate kokku kuivades võib sellisele rahastusviisile ligipääsu omamine muutuda elu ja surma küsimuseks.

Ligipääs uutele investoritele

Kinnisvara ühisrahastusplatvormidel on tuhandeid registreeritud kasutajaid, kes kõik on valmis kinnisvaratehinguid rahastama. Uue kapitali kaasamine pole kunagi varem nii lihtne ja kiire olnud.

Rahasta kiirelt

Esimeste kinnisvaraprojektide rahastamine võis mõned aastad tagasi võtta aega kuni paar kuud, sest ühisrahastamine oli uus teema ning värskelt asutatud ühisrahastusplatvormid nägid vaeva esimeste kasutajate leidmisega. Sellest ajast saadik on kinnisvara ühisrahastamise kiirused kasvanud ning korralikult struktureeritud ja mõistlikult hinnastatud kinnisvaraprojektid saavad rahastatud mõne päeva, tunni või minutiga. Näiteks Crowdestate’i viimaste tehingute rahastamisaeg on olnud mõne tunni piires, rekordkiiruseks on olnud 4 minutit.

Ühisrahastamise mootoriks on uus finantstehnoloogia, mis võimaldab optimeerida traditsiooniliselt pikka ja jäika raha kaasamise protsessi ning viib omavahel kokku rahastajad ning raha kaasajad.

kiire

Paindlik kapitali struktuur

Olgu siis tegu osakapitaliga, eelisaktsiatega, omakapitali elementidega hübriidlaenudega või tavaliste tagamata või tagatud laenudega – ühisrahastajate hulgas leidub alati inimesi, kes just sellist investeerimisvõimalust otsivad. Meie saame kinnisvaraettevõtteid aidata sobivaima rahastuslahenduse leidmisel.

Suurenda võimendust ning omakapitali tulusust

Ühisrahastamine võib kinnisvaraettevõtte jaoks kaasa tuua finantsvõimenduse kasvu ning väiksema vajaduse “puhta omakapitali” järgi. Tugeva brändi ning eduka tegevusajalooga kinnisvaraettevõtete puhul on väga reaalne ühisrahastada kinnisvaraprojekti kogu omakapitalivajadus ning jääda sealjuures ikkagi projekti kasumi jaotamisel osaliseks. Suurem finantsvõimendus ning väiksem omakapitalivajadus toovad kaasa omakapitali tulususe märkimisväärse kasvu.

Ole likviidne

Kinnisvara ühisrahastamine tagab kinnisvaraettevõttele omavahendite likviidsuse nii eriolukordade kui ka uute projektide tekitamise jaoks. Järgmine atraktiivne kinnisvaraprojekt võib tekkida üsna ootamatult ning sageli on kinnisvara omandamisel märkimisväärne eelis ettevõttel, kes ei pea rahastamise leidmiseks panga poole pöörduma.

Kasva ja hajuta

Omakapitali vähesus võib piirata kinnisvaraettevõtete ärimahte ja kasvuambitsioone, võimaldades neid tegeleda korraga ainult ühe või kahe projektiga. Kuigi fokuseeritud tegevusel on vaieldamatult omad plussid, siis riskijuhtimise vaatenurgast asetab selline tegevus kõik munad ühte korvi. Ühisrahastamine võimaldab kinnisvaraettevõtetel kapitali puudumisest tulenevaid piiranguid vältida ning ette võtta jõukohase arvu samaaegselt toimuvaid projekte.

pusle

Kontrolli oma toote positsioneeringut ja turuhuvi olemasolu

Ühisrahastamine on ilmselt kõige kiirem viis oma tootepositsioneeringu ning planeeritava hinnataseme õigsuse kontrolliks. Veelgi enam, ühisrahastamine võimaldab selle kontrolli läbi viia enne projekti alustamist ning enne massiivsete investeeringute tegemist.

Mitmed ühisrahastamist puudutavad uuringud on välja toonud asjaolu, et ühisrahastajate poolt tehtavad kollektiivsed rahalised otsused on kvaliteetsemad kui mõne ekspertidest koosneva komisjoni otsused. Edukas ühisrahastuskampaania annab positiivse kinnituse nii kinnisvaratoote sisule kui ka selle planeeritud hinnataseme vastuvõetavusele.

Anna oma müügi- ja turundustegevusele hoogu juurde

Kinnisvara ühisrahastuskampaaniad pälvivad märkimisväärset tähelepanu ning võimaldavad läbimõeldud planeerimise korral müügi- ja turundustegevusele hoogu juurde anda. Tasuta meediatugi võib kaasa tuua suurema ostuhuvi, ja hästi toimiv huviliste konverteerimine ostjateks võimaldab vähendada müügi- ja turunduskulusid. Õnnestunud rahastuskampaania toob kaasa tasuta PR-i ning avab uksed finantsblogijateni ning sotsiaalvõrgustikeni.

Kaasa uusi partnereid

Kinnisvara on heaks näiteks emotsionaalseid sidemeid ning omanikutunnet tekitavatest investeeringutest. Üheks olulisemaks emotsiooniks on lojaalsus, mis kinnisvara ühisrahastamisel muutub nähtavuseks, soovitusteks ja seeläbi paremateks äritulemusteks.

Kinnisvaraprojekti ühisrahastamisel tekivad rahastaja ning ellu viidava kinnisvaraprojekti vahel tugevad emotsionaalsed sidemed ning sisuliselt investeerivad rahastajad projekti edukusse. Psühholoogilised uuringud on tõestanud, et ebaõnnestumine on inimese jaoks väga raske teema ning ebaõnnestumise vältimiseks on inimesed valmis märkimisväärselt pingutama. Ühisrahastamine võimaldab kinnisvaraettevõttel kaasata sadu ja tuhandeid uusi äripartnereid, kes kõik on eluliselt huvitatud projekti edukusest ning on vajadusel valmis selle jaoks ka täiendavaid samme astuma.

inimesed uurimas ühisrahastusest

Hoia oma investorid informeerituna

Välise kapitali kasutamine toob kaasa vajaduse panustada investorsuhete juhtimise. Kinnisvara ühisrahastusplatvormid vabastavad kinnisvaraettevõtted investorisuhete juhtimise koormast ning võimaldavad neil keskenduda oma projektide edukale elluviimisele.

Õpi ja õpeta ühisrahastama

Paypal’i kaasasutaja Peter Thiel on öelnud, et “Tulevikus võib ühisrahastamine, mitte pank või hüpoteeklaenude andja, olla sinu esmaseks kapitaliallikaks”. New York’i Börsi juht Duncan Niederauer lisab, et “Suurem osa väiksematest ettevõtetest rahastab ennast tulevikus korralikult töötava ühisrahastamise vahendusel”.

Pankade finantseerimisvalmiduse kahanemine ning kapitali kättesaadavuse vähenemine muudavad uut tüüpi kapitalile ligipääsu elutähtsaks. Isegi kui kinnisvaraettevõttel ei ole koheselt kapitali vaja, on mõistlik võimaliku kapitalinappuse leevendamiseks valmis olla. Teistmoodi kapitali kaasamise õpiprotsess võib olla üsna pikk ning sinna võib olla vaja panustada nii aega kui ka raha. Endale lojaalsete rahastajate kogukonna ehitamine võtab aega ning seetõttu on mõistlik tuleviku saabumiseks juba täna hakata ettevalmistusi tegema.

Kinnisvara ühisrahastamises on peidus ka õpetamise moment. Mida suurem arv inimesi kinnisvara ühisrahastamist ning selle kasusid tunneb, seda kiirem saab olema rahastajate arvu kasv. Suurem rahastajate arv toob omakorda kaasa kapitalipakkumise kasvu ning kapitali hinna alanemise.

Kinnisvaraettevõtted saavad kasutajaskonna haritusele kaasa aidata, levitades oma suhtlusvõrgustikes enda ühisrahastamiskampaania linke ning selgitades kinnisvara ühisrahastamisest saadavat kasu.

Kui mõtled enda projekti ühisrahastamisest Crowdestate’i toel, siis saad sellega algust teha siin.

Või saada meile kerge ülevaade enda projektist/ideest meiliaadressile info@crowdestate.eu ning me võtame sinuga ühendust.

Lennukaid ideid! 🙂

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.